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Arrieta, Ezequiel Martín

Becario Posdoctoral CONICET

E-mail: earrieta@imbiv.unc.edu.ar ezequiel@elgatoylacaja.com

Título: Médico

Área: ECOLOGÍA. Línea de Investigación: Ecología Vegetal y Fitogeografía

Nombre del proyecto (tesis): “Efecto de la adopción de dietas saludables sobre la salud pública y el ambiente en Argentina”

Redes sociales de investigación y comunicación: Researchgate, Google Scholar, El Gato y La Caja.

Publicaciones

Arrieta, E. M. et al. The health, environmental and economic dimensions of dietary transition in Argentina. Sustainability Science (en revisión).

Arrieta, E. M. et al. Dietary quality and environmental footprints related to food consumption by socioeconomic status in Argentina. Public Health Nutrition (en revisión).

Arrieta, E. M. et al. Biomass use and environmental footprints of beef production in Argentina. Agricultural Systems (en revisión).

Arrieta, E. M. et al. Dietas saludables y sostenibles en Argentina: ¿son posibles?. Ecología Austral (en revisión).

Arrieta, E. M. & Carlsson-Kanyama, A. (2019). Diet, Energy and Greenhouse Gas Emissions. Reference Module in Earth Systems and Environmental Sciences, doi: 10.1016/B978-0-12-409548-9.12009-3.

Arrieta, E. M. & González, A. D. (2019). Energy and carbon footprints of chicken and pork from intensive production systems in Argentina. Science of The Total Environment, 673, 20-28.

Arrieta, E. M. & González, A. D. (2019). Energy and carbon footprints of food: investigating the effect of cooking. Sustainable Production and Consumption 19, 44-52.

Arrieta, E. M. & González, A. D. (2018). Impact of current, National Dietary Guidelines and alternative diets on greenhouse gas emissions in Argentina. Food Policy, 79, 58-66.

Arrieta, E. M., Cuchietti, A., Cabrol, D., & González, A. D. (2018). Greenhouse gas emissions and energy efficiencies for soybeans and maize cultivated in different agronomic zones: A case study of Argentina. Science of The Total Environment, 625, 199-208.